Biografi

Arnstein Hammershaug er en sanger og låtskriver fra Lillehammer, Norge, som med "Og livet lever" utgir sin andre norskspråklige plate.  Forgjengeren "Langsomme dager" kom ut i 2009, og høstet meget gode kritikker hos anmeldere over det ganske land.  Musikkguiden groove.no kalte musikken "krystallklar og nydelig fra livets skyggesider", og sangen "Flammen som brenner" ble av NRK Hedmark og Opplands lyttere i 2011 stemt inn blant de 12 beste låtene utgitt fra Innlandet noensinne.

Hammershaug har også en fortid som sanger og låtskriver i bandet AdamCain, som i sin tid ga ut to gitarrock-baserte plater; "No Stone Unturned" (EP) i 2004 og "The Monkey's Raincoat" i 2006.  Artisten er også kjent fra flere bejublede tribute-forestillinger; bl.a. for Leonard Cohen, Johnny Cash, Nick Cave og The Beatles.

Hammershaugs roots- & visesrock-landskap på norsk har blitt sammenlignet med både Kvitnes, Lønhøiden og andre i samme sjanger - men er først og fremst preget av artistens eget varmemerke.  Dèt særpreget er en varm og mørk stemme, sterke tekster og melankolske men fengende melodier. 

Der "Langsomme dager" i lange perioder var preget av tunge tekster om de svake i samfunnet og livets vanskelige sider, er nok "Og livet lever" noe mer oppstemt, og preget av optimisme.  Sommersingelen "Fullmånen over Balberg" som kom i juni er en uforbeholden feelgood-hyllest til livet, og "De fire årstider" er en vakker lovprising av kvinnen og kjærligheten.  Hammershaug er også innom midtlivskrisen i "Hjernespinn", krigsseilernes vanskelige skjebne i "Jeg tror ikke lenger" og leverer et sterkt epos til sin avdøde far på "Dine hjerteslag". 

Singel nr. 2; "Hvis jeg kunne starte i dag på ny" er en fengende låt som de fleste nok kan kjenne seg igjen i tekstmessig.  Alt i alt har "Og livet lever" blitt et variert og innholdsrikt album, som tross relativt stor sjangerbredde, er umiskjennelig "Hammershaugsk".  Dette er musikk for folk som liker å sitte å kose seg med et glass vin, høre på innholdsrike tekster og melodiøs musikk, og la tanker og drømmer svirre av gårde på lette gummisko.

Diskografi